Lakhatást MOST!

A harmadik beköltöző pár - Erzsi és Jenő

“Tizenhét évet éltek hajléktalanként Csepelen, a saját maguk által épített fakunyhóban”

2016. október 06. - LakhatástMOST!

 

Lakhatást MOST! Lakásügynökség lakáspályázatának harmadik nyertesei szeptemberben költözhettek be az új otthonukba, ahol hosszú idő után végre elkezdődhet számukra egy biztonságosabb és kiszámíthatóbb élet. Melinda, az Utcáról Lakásba Egyesület (ULE)  szociális munkatársának beszámolója következik.

Harmadik lakáspályázatunk nyertesei Erzsi és Jenő, akik tizenhét évet éltek hajléktalanként Csepelen, a saját maguk által épített fakunyhóban. Erről a területről többször ki akarta lakoltatni a kunyhó- és sátorlakókat a helyi önkormányzat, de a Város Mindenkié Csoport hatékony fellépésének köszönhetően ezt eddig sikerült megakadályozni. Mindezek ellenére még jelenleg is fennálnnak a terület kiürítésére vonatkozó tervek.

ezrsijeno_kunyho_csepel_lakhatasmost.jpg

A kunyhóban fával fűtöttek és generátorral látták el a minimális energia szükségletüket. Erzsi minden nap fél órát gyalogolt, hogy legyen vizük a közeli kútból. Jenő a kevéske ellátásukat lomizással, kukázással egészíti ki, és minden este útnak indul, hogy begyűjtse azokat a holmikat, amiknek eladásából élelmet tudnak majd venni. Pénzbeosztásuk és életmódjuk bámulatra méltó, hiszen ezek között a körülmények között nevelték fel a gyerekeiket és tartottak ki a nehézségek árán is egymás mellett. Tizenhét év hosszú idő, mindkettőjük egészségi állapotát kikezdte a napi vízhordás, az időjárási elemekkel való harc és a fejük felett lebegő kilakoltatás. 

erzsijeno_lakhatastmost_bekoltozes_lakhatasivalsag.jpg

Erzsi és Jenő többször is pályázott a csepeli önkormányzatnál, hogy szociális bérlakásba költözhessenek, de egyszer sem jártak sikerrel. Éppen ezért volt elképesztő örömhír számukra, hogy beköltözhetnek az egyik a lakásba, amit a  TESZ Magyarországért Alapítvány bocsátott a Lakhatást MOST! Lakásügynökség rendelkezésére. Mindketten jó kedélyű és kedves emberek, akik most már csak biztonságra és kicsit kényelmesebb életre vágynak. Az első hónapokban tehát az egészségi állapotuk és ellátásaik feltérképezésén lesz a hangsúly.

 

A két korábban beköltözőtt párról az alábbi linken olvashatók a beszámolók:

Erzsike és Sándor - a második hajléktalan pár is otthonra lelt

Andrea és József - az első lakók

A bejegyzés trackback címe:

https://mostlakunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6111776069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása