Lakhatást MOST!

Az első lakók: Andrea és József

"Négy zsák volt mindenük, amit magukkal hoztak"

2016. május 06. - Lakhatást MOST!

Az első hetek tapasztalatairól Melinda, a Lakhatást MOST Lakásügynökség szociális munkás kollégája számol be, aki a frissen beköltözött pár segítője.

Andival és Józsival három hete dolgozunk együtt. A beköltözés gyorsan és gördülékenyen ment. Az adománybútorok kiválasztásában és elrendezésében szükség volt a segítségemre, de hamar belakták és elrendezték holmijaikat. Összesen négy zsák volt mindenük, amit magukkal hoztak.

lakhatast_most4.png

Kapcsolattartásunk rendszeres: heti két nap személyesen is találkozunk. Ilyenkor egyelőre a háztartási gépek és felszerelések körüli ügyintézéssel foglalkoztunk. Nagyon látványos volt az egyre nagyobb öröm és lelkesedés, ahogy bevonódtak a szervezési feladatokba és önállóan is intézkedtek.

A lakásban töltött első napok a pihenésről szóltak, hiszen munkájuk miatt a szállón, ahol eddig aludtak, sosem tudták rendesen kipihenni magukat. Andi és Józsi sokat beszélnek a munkájukról, általában inkább a mulatságos részeket kiemelve - ez a hozzáállás jellemzi mindennapjaikat. Az egyetlen dolog, amit mindketten nagyon hiányoltak az új otthonból, az internet-elérés volt, de a közös pénzügyi terv elkészítése után belevettük a költségvetésbe, így megigényelték a szolgáltatást.

Elmondásuk szerint minőségi változás leginkább a kapcsolatunkban és együttélésükben érzékelhető, hiszen most már tudnak kettesben lenni és együtt közösen kialakítani az életüket. Együttműködésünk alatt jól alkalmazkodtak a felmerült változásokhoz, nyitottak és érdeklődőek a közös muka során. Józsi azt is felajánlotta, hogy szabadidejében besegít a Lakhatást MOST! Lakásügynökség más ingatlanjainak felújítási munkálataiban. A legutóbbi önkéntes napunkon már festőként vett részt, de sok mindenhez ért az építkezésen.

lakhatast_most0.png

Az előttünk álló egy hónapban még a hivatalos ügyekre fókuszálunk, utána lesz arra is idő, hogy közösen kibontsuk a további lehetőségeket. Felmerült Józsiban, hogy új képességeket szerezzen, tanuljon valamit, Andinak is vannak új álmai, én abban leszek segítségükre, hogy fenntartható és biztonságos legyen a közeg, amit most megteremtenek a maguk számára, valamint reális irányba induljanak a tervezés során: a valóságot és a vágyakat nekik is, mint mindannyiunknak, össze kell hangolniuk egymással.

A bejegyzés trackback címe:

https://mostlakunk.blog.hu/api/trackback/id/tr688691880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása