Lakhatást MOST!

Elindult a Lakhatást MOST! Lakásügynökség

2016. május 02. - Lakhatást MOST!

A Lakhatást MOST! Lakásügynökség a TESZ Magyarországért Alapítvány (TESZ) és az Utcáról Lakásba Egyesület (ULE) közös kezdeményezése. A projekt keretében a lakhatási problémákkal, különösen a hajléktalansággal foglalkozunk: miközben eseti szinten lakhatáshoz segítünk korábban hajléktalan bérlőket, egy terjeszthető, fenntartható modellt is kínálunk a lakhatási válság kezelésére, a bérlakásállomány növelésével. A TESZ által biztosított ingatlanokat az ULE szociális bérlakásokként hasznosítja, amivel rámutatunk arra, hogy lakásügynökségekbe szerveződve sok, ma a piaci kockázatok miatt még üresen álló ingatlan hasznosítható lehetne akár szociális, akár piaci alapon.

lakhatast_most2.png

LAKHATÁSI VÁLSÁG MAGYARORSZÁGON

A biztos lakhatás az emberi méltóság megőrzésének alapvető feltétele. A konyhát kisöpörni, a falat kifesteni, lemosni az ablakokat: magától értetődő dolgok a többség számára, és épp a hiányuk teszi ezeket elengedhetetlenül fontossá annak a 30 ezer embernek a számára, akiknek mindez csak álom, mert hajléktalanságban élnek: utcán, szállón, kunyhóban, vagy romházban. Mindeközben országszerte 400 ezer lakás áll üresen, egy részük használható állapotban. Az üres lakások negyede a fővárosban van, és itt él a hajléktalan emberek körülbelül fele is. Ezek hatalmas számok, és rendszerszintű megoldást igényelnek.

Ha nehezen hasznosítható, felújításra szoruló, üres ingatlanát szívesen bízná a Lakhatást MOST! Lakásügynökségre, hogy a céljainknak megfelelően hasznosítsuk, ide is írhat: info@lakhatastmost.hu - Köszönjük a bizalmat!

ÁTLÁTHATÓ PÁLYÁZATI RENDSZER

A TESZ Magyarországért Alapítvány eddig 4 lakás megvásárlása mellett kötelezte el magát. A program további kiterjesztése a közösségi támogatás sikerességén, a modell fenntarthatóságának értékelésén múlik. A TESZ 3 db lakást bocsátott eddig az Utcáról Lakásba Egyesület rendelkezésére, hogy a szakmai szervezet átlátható pályázati rendszeren keresztül válassza ki a lakások bérlőit. Emellett 1 félállású szociális munkás, és egy félállású koordinátor bérével támogatja a programot. Az első lakók április közepén költöztek be a legelőször elkészült lakásba. A második lakás felújítása május elején fejeződik be, a pályázatot már erre a lakásra is meghirdettük. A harmadik lakást a héten vettük át, a pályázatot a kisebb felújítások után írja majd ki a Lakhatást MOST! Lakásügynökség.

Az RTL Híradójának beszámolója a kezdeményezésről és a hétvégi önkéntes napunkról a lenti képre kattintva is elérhető.

most_rtl_scs2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://mostlakunk.blog.hu/api/trackback/id/tr778680768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadna 2019.05.21. 19:02:30

JONAPOT!!ERDEKLODNEK HOGY KOZZZUZEMI SZAMAL FIZETESEBEN TUDNAK E SEGITENI? VILLANYSZAMLA 7000 FT VIZ ELMARADT 6 EZER FT))TV TELEFON NET 13 EZER FT 16 NAPIG VOLTAM KORHAZBA HEREN FOLYAMATOS MAGS CUKOR MIATT TALYOG ALAKULT KI ARRA MUTOTTEK 17 EN ENGEDTEK HAZA ,,CSALAD JART BE NAPONTA UTAZAS 2500 FT VOLT ...JELENLEG KAZINCBARCIKARA ILL... MISKOLCRA JAROK KOTOZESRE VARGA ZOLTAN VADNA SZABADSAG TER 15 VAGY VARGANE SZUCS CSILLA ERSTE BANK 116 00006 00000000 2576 6862
süti beállítások módosítása