Lakhatást MOST!

Erzsike és Sándor első fél éve a lakásukban

"Látod, most már minden rendben van, biztonságban vagyunk!”

2016. november 11. - LakhatástMOST!

Erzsike és Sándor számára a hajléktalanság kezd ténylegesen a múlt részévé válni. Szűk fél éve lakják új otthonukat, amit  a TESZ Magyarországért Alapítvány (TESZ) vásárolt a Lakhatást MOST! Lakásügynökség számára. Melinda, az Utcáról Lakásba Egyesület (ULE)  szociális munkatársának beszámolóját olvashatjuk az elmúlt időszakról.

Az a meleg és a biztonság, amit egy lakás ad, már önmagában felbecsülhetetlen érték két olyan ember számára, akik mielőtt megnyerték volna a LakhatástMOST! második szociális bérakáspályázatát, a Margitszigeten kellett, hogy meghúzzák magukat. Azonban a beköltözés után sem szűnnek meg a teendők, és szociális mentorukként nagyon sok ügyintézésben segítettem nekik eljárni, hogy a telet már biztonságban és melegben tudják tölteni.

Sokszor nem gondolunk bele, de lakásban nem csak azért nagyon jó lakni, mert biztonságot és meleget nyújt, hanem azért is, mert olyan ellátásokra is feljogosít, amit egy hajlék nélkül élő nem kaphat meg. Az elmúlt időszakban sikerült elintézni Erzsikének a gyógyszertámogatást, mely nagy könnyebbséget jelent a mindennapokban, továbbá a tüzeléshez szükséges fát is megigényeltük, így az első komolyabb hideg őszi napokon már a kályha melegét is tudták élvezni. 

lakhatast_most_erzsike_sandor_lakhatasivalsag_szocialisberlakas.jpg

Az ablakra felkerült egy redőny, ami több védelmet biztosít.

A munkát tekintve Sanyinak az elmúlt időszakban komolyabb nehézségekkel kellett szembenéznie, ugyanis nagyon nehezen talál magának megfelelő munkát. Alkalmi munkái bizonytalanok, és sajnos az is gyakran megtörténik, hogy nem fizetik ki. Állandó munkát nehéz találnia, hiszen egészségi állapota - ahogy párjának - neki is megrendült a hosszú évek hajléktalansága során.  

Amikor beszélgettünk arról, hogy milyen konkrét változásokat érzékelnek az elmúlt hónapokban, hogyan változott meg az életük, Erzsike így fogalmazott:

“Egyik reggel, mikor felébredtünk és hallottuk, hogy kint cudar az idő, az eső csak úgy csapkodta az ablakunkat, megfogtam Sanyi kezét, a vállára hajtottam a fejem és mondtam neki, hogy látod, most már minden rendben van, biztonságban vagyunk!”

A bejegyzés trackback címe:

https://mostlakunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7711950597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása