Lakhatást MOST!

Hétköznapok 2017-ben, avagy minden és mindenki a helyén 1.

Andinak és Józsinak jól indult az év

2017. január 19. - LakhatástMOST!

Melinda kollégánk írása, aki egy éve kapcsolódott be a Lakhatást MOST! projektbe szociális munkásként.

Igazán izgalmas belülről kísérni a munkafolyamatot és tudni, mennyi ember munkája szükséges egy program megvalósításához és milyen fontos a szakmai háttér.  A Lakhatást MOST! program 2016-ban három korábban hajléktalan párnak biztosított lehetőséget, hogy magántulajdonban lévő szociális bérlakásban építhessenek ki egy biztosabb és méltóságteljesebb életet.

Amikor belehelyezünk embereket egy változással és kihívásokkal teli környezetbe, tudni kell új készségeket tanítani, eszközöket adni a kezükbe. Ez egy nagyon hosszú folyamat is tud lenni - ezt mindig szem előtt kell tartani. Hosszú távon természetesen az önállóság a cél. Nagyon szépen kirajzolódott most már számomra, hogy melyik párnak miben van szüksége támogatásra.

lakhatastmost_elsokent_lakhatast_szocialisberlakas_hajlektalansag.jpg

Amikor belehelyezünk embereket egy változással és kihívásokkal teli környezetbe, tudni kell új készségeket tanítani, eszközöket adni a kezükbe.

Andi és Józsi volt az első beköltöző pár, lassan 10 hónapja laknak új otthonukban. Ahogy korábban beszámoltam róla, sajnos a munkahelyekkel nem volt túl nagy szerencséjük az első hónapokban. Az új esztendő ezen a fronton kedvező fordulatokat hozott. Andinak most úgy tűnik, hogy stabilizálódik munkahelyi élete. Egy régebbi helyre ment vissza dolgozni, ahol kollégái közt vannak ismerősei is, így jobban is érzi magát. Józsi egy építkezésen dolgozik, és egy brigádba van beosztva egy ismerősével. Andi gyakran két napot is otthon tud tölteni hétköznapokon, így ő vezeti a háztartást. Bár nem túl világos a lakás (csak az ajtó felett van egy kisebb ablak), szerencsére nincs hideg a lakásban, hiszen körbefűtik őket minden oldalról. Ez télen nagyon megkönnyíti az életet, főleg, ha belegondolok, hogy Erzsike és Sándor lakásában mennyi teendő volt - és van még mindig -  a kandallóval és a tűzifával.

A bejegyzés trackback címe:

https://mostlakunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5812015254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maria Balazs 2019.01.30. 12:39:04

Dunaújvároi lakos voltam amíg el nem árverezték a lakásokat devizakölcsön miatt.Most jelenleg egy ismerős fogadott be de most onnan is el kell költözött egy német juhász kutyussal sajnos nincs hová mennem csak az utcán élés maradt a számunkra Ezért szeretnék segítséget kérni.Minden segítséget előre is köszönök
süti beállítások módosítása